Tekenles, opleiding tekenen, tekenlessen, model tekenen, portret tekenen, digitaal tekenen, klassiek tekenles, concept art tekenen, tekenlessen voor alle leeftijden, tekenles Amsterdam, tekenles Utrecht, tekenles Rotterdam

TEKENLES HOME

Tekenles aan De tekenacademie

Voor wie zijn deze tekenlessen?

Wil je game artist worden, naar een kunstacademie of wil je gewoon ijzersterke tekenles volgen? Dan is De tekenacademie iets voor jou. Binnen korte tijd kun je hier een grote sprong maken met je tekenen. De meeste leerlingen zijn tussen de 14 en 30 jaar. Maar iedereen is welkom, want deze tekenles is bedoeld voor iedereen die beter wil leren tekenen. De tekenlessen zijn o.a. gebaseerd traditionele technieken, 3D tekenen en game art. Deze tekenlessen helpen jonge mensen op weg naar een toekomst als game artist, animator of als artist in de traditionele kunsten.

Waar kun je tekenles volgen?

De tekenacademie bevindt zich tussen Amsterdam en Utrecht. 3 minuten lopen vanaf Station Breukelen. Vanuit heel Nederland komen mensen bij ons tekenles volgen. De lestijden houden rekening met dalurenn zodat je voordelig kunt reizen. Parkeren is geen probleem. Je kunt meteen meedoen met de tekenlessen.

Recensie Kei, 22 jaar, student HBO:
De reviews op deze pagina's kan je terugvinden op Google

Bij 'De tekencacademie' heb ik binnen een jaar enorm veel voortgang geboekt. De lessen zijn zeer stevig van content en er is altijd genoeg te doen. Er is veel vrijheid in wat je doet en je krijgt altijd wel wat advies. De sfeer binnen de lessen is rustig en gezellig, er is geen druk en iedereen zit grotendeels in zijn eigen wereldje te tekenen terwijl Ariane, langsloopt. om iedereen individueel advies te geven.

Of soms roept ze iedereen bij elkaar om even een stukje globaal uit te leggen. De lessen hebben voor mij extreem veel gedaan, de hoeveelheid kennis die ik heb opgepakt zal ik altijd met mij meenemen. De tekenacademie zou ik dus aan iedereen aanraden die een toekomst zoekt binnen game art, maar ook gewoon binnen de normale kunst, omdat er zo veel aspecten langskomen die je overal kunt gebruiken.

Game art tekenles, tekenles, model tekenen, portret tekenen, digitaal tekenen, klassiek tekenles, concept art tekenen, tekenlessen voor alle leeftijden, tekenles Amsterdam, tekenles Utrecht, tekenles Rotterdam

Bereid je voor op een kunstacademie

Portfolio en schetsvaardigheden voor game art, animatie, illustratie en fine art

game art opleiding tekenen

Aan De tekenacademie kun je werken aan bijvoorbeeld toelatingen aan de Buas, de HKU en de Willem De Kooning Academie. 70% van de leerlingen die hier werkten aan hun portfolio, is toegelaten t/m 2023.

Recensie jennifer 26 jaar HBO :

De lessen van Ariane hebben mij enorm geholpen. Ik ben keihard vooruit gegaan in het tekenen in een korte tijd! De tekenacademie is enige opleiding in NL die ik vond waar je ook digitaal tekenles kunt volgen. Ariane zelf is ook heel fijn om als docente te hebben; scherp, altijd vrolijk, met veel inzicht en goede tips. Echt een aanrader voor iedereen die beter wil worden in tekenen; digitaal of klassiek!

Recensie Tihui 25 jr:

Goede tekenlessen van hoog niveau! Zeker aan te raden.

game art opleiding tekenen

Tekenles van Ariane.

Je bent hoofdzakelijk in de leer bij: Ariane: Brouwer. Elke tekenles bestaat uit een uitleg over tekenvaardigheden en een opdracht. Bijvoorbeeld met als thema perspectief, portret, figuren tekenen, compositie of dynamiek.

Recensie Alexandra 19 jr. Havo eindexamenjaar:

Alleen maar leuke tijden op de tekenacademie en zo ontzettend veel geleerd in een korte tijd! Geweldig, love Ariane <3

Recensie 2017 Alex Out 17 jr. VWO leerling 5de klas, nu derde jaars aan de BUas:

Ik loop hier nu bijna 3 jaar rond, ben nu zowat 17 jaar oud en ik kan zeggen, ondanks mijn leeftijd, dat Ariane als tekendocent mij meer vooruit heeft geholpen dan dat ik ooit zelf zou kunnen in deze tijdspan. En ook dat ze erg ervaren en bekwaam is, zowel als kunstenaar als docente. Soms kan ze een beetje warrig overkomen maar ze heeft altijd de beste intentie en heel veel ondersteunend materiaal en lesstof. Ik zou "De tekenacedemie" zeker aanraden aan iedereen die zijn/haar kunst wilt verbeteren.

Recensie Ines 27 jr. Engelse taalwetenschappen UVA:

Mijn tijd op De tekenacademie is ontzettend leerzaam en waardevol geweest. Ariane is een geduldige docent met een buitengewone passie voor haar vak - met haar unieke lessen ben ik in korte tijd enorm gegroeid als tekenaar. Ik zal mijn ervaringen nooit vergeten en ik raad haar lessen aan voor ieder die zijn kunstvaardigheden wilt ontwikkelen.

Recensie Raymond 39 jr.:

Uniek in zijn soort. Er zijn geen tekenopleidingen in Nederland die zich richten op het tekenen tbv de game art industrie. Overigens kan je op de academie ook de basis, klassiek en vrije stijl tekenen. Dus voor een ieder wat wils. Ariane en haar team zijn breed geschoold, laag drempelig en heel gezellig. Ook de medestudenten, jong en oud, creëren een ontspannen sfeer. Parkeren is geen probleem en ook nog eens makkelijk met de trein te bereiken.

Tekenles, game art opleiding tekenen,tekenlessen, model tekenen, portret tekenen, digitaal tekenen, klassiek tekenles, concept art tekenen, tekenlessen voor alle leeftijden, tekenles Amsterdam, tekenles Utrecht, tekenles Rotterdam

Tekenles Lesmateriaal

Methodes, bronnen en tekenmaterialen

game art opleiding tekenen

Je tekent in de les met verschillende soorten potlood, conté of houtskool. Je werkt naar voorbeelden en uit het hoofd. Ook kun je digitaal tekenen in Photoshop of Corel Painter. Je leert sneller werken met copic markers door een unieke methode die speciaal voor de lessen ontwikkeld is. Aquarel technieken en olieverf behoren tot de mogelijkheden. Ariane kijkt ter plekke op welke punten je je tekenen kan verbeteren. Daarbij is het doel om snel tot de kern te komen en te streven naar een professionele aanpak in het tekenen of painten. De tekenacademie gebruikt veel eigen lesmateriaal en voorbeelden. We maken oefenbladen voor bijvoorbeeld anatomie, perspectief, handen tekenen, basisvormen etc. Verder staat vooral de individuele ontwikkeling voorop. Voor het tot stand komen van het lesmateriaal kijken we naar de beste bronnen. Zie ook:
Lesmateriaal in de tekenles

Tekenles, game art opleiding tekenen,tekenlessen,  model tekenen, portret tekenen, digitaal tekenen, klassiek tekenles, concept art tekenen, tekenlessen voor alle leeftijden, tekenles Amsterdam, tekenles Utrecht, tekenles Rotterdam

Recensie van een ouder van een leerling:

Een goede tekenles die je alle basis en kennis leert die nodig is om het teken-vak te leren. Zeer professioneel.

Recensie Eternal Art Tattoo Amsterdam:

Heel goede en fijne tekenlessen van hoog niveau. Ariane is een tekendocente in hart en nieren en daarnaast ook nog een zeer goede all round kunstenaar.

Tekenles, game art opleiding tekenen,tekenlessen,  model tekenen, portret tekenen, digitaal tekenen, klassiek tekenles, concept art tekenen, tekenlessen voor alle leeftijden, tekenles Amsterdam, tekenles Utrecht, tekenles Rotterdam

Tekenles van Feng Zhu, Stan Prokopenko, Scott Robertson en Sinixdesign

De tekenacademie volgt de beste artists en tutorials op het gebied van tekenen zoals bijvoorbeeld. 'Ross draws', 'Sinix' of 'Scott Robertson'

game art opleiding tekenen

We kijken allereerst naar de Feng Zhu School of design, Scott Robertson, Cubebrush, Sycra en de leraren van CGMA. Voor figuur tekenen zijn Stan Prokopenko en de meer klassieke methodes van Charles Bargue, Steve Huston, Zimou Tan en George bridgeman onze leidraad. Preston Blair van de Disney studio's is nog steeds een goed voorbeeld voor animatie basics. Voor de paint technieken zijn niet alleen Sinixdesign, Digitalberserk, Ross Tran, Robert Liberace, Jeff Watts en Robert Liberace onze voorbeelden maar ook de klassiekers zoals Vermeer en Rembrandt. De persepctief lessen zijn gebaseerd op het boek van Scott Robertson, de anatomielessen op de boeken van Michael Hampton, George Bridgeman en Gottfried Bammes. Ook de volgende artiesten vormen onze drijfveren voor het maken van nieuw lesmateriaal:

Tekenles, game art opleiding tekenen,tekenlessen, model tekenen, portret tekenen, digitaal tekenen, klassiek tekenles, concept art tekenen, tekenlessen voor alle leeftijden, tekenles Amsterdam, tekenles Utrecht, tekenles Rotterdam
: Ariane: Brouwer.

Recensie Juliana 42jr:

Als je op zoek bent naar uitdagende tekenlessen en je wilt echt iets leren dan is De tekenacademie de plek! Uitdagend lesmateriaal, inspirerende filmpjes en gedegen uitleg leiden je moeiteloos door lastige stof heen. Stof die je nodig hebt voor Game Art, maar die ook erg goed van pas komt bij klassiek tekenen. Ik ben blij dat ik er een jaar geleden terecht kwam!

Tekenles, game art opleiding tekenen,tekenlessen, model tekenen, portret tekenen, digitaal tekenen, klassiek tekenles, concept art tekenen, tekenlessen voor alle leeftijden, tekenles Amsterdam, tekenles Utrecht, tekenles Rotterdam