tekenles, tekenlessen, game art, opleiding tekenen, concept art, illustratie, model tekenen, leren schetsen, portfolio NHTV, portret tekenen, portfolio HKU, digitaal tekenen, klassiek tekenles, concept art, tekenles Amsterdam, tekenles Utrecht, tekenles Nederland

TEKENLES: Ariane: Brouwer.

Tekenles van: Ariane: Brouwer.

Game art opleiding tekenen, tekenles, tekenlesen, Ariane Berends-Brouwer, model tekenen, portret tekenen, digitaal tekenen, klassiek tekenles, concept art tekenen, tekenlessen voor alle leeftijden, tekenles Amsterdam, tekenles Utrecht, tekenles Nederland

De tekenacademie en mijn achtergrond

Ik ben : Ariane: Brouwer. Eigenares van DE-TEKENACADEMIE. Ik groeide op in Amsterdam in een artiestengezin. Mijn ouders waren dansers maar zelf wilde ik niets liever dan tekenen. Na het behalen van mijn diploma aan het Barlaeus Gymnasium in 1980 volgde ik vijf jaar lang de dagopleiding aan De Rijksacademie van Beeldende Kunsten, een toen nog klassieke academie. Daarna gaf ik schilderlessen en leefde ik van exposities en mijn werk als portrettiste. In 2011 startte ik De tekenacademie. Een academie waar je belangrijke vaardigheden op gebied van tekenen kunt leren. In die tussentijd is mijn school snel gegroeid en heb ik mijzelf ontwikkeld als digital artist.

Op deze pagina vind je vooral concept art. Meer schilderijen vind je op:
ArtStation
Mijn blog vind je op:
www.detekenacademie.blogspot.nl

Game art opleiding tekenen, tekenles, tekenlessen, Ariane Berends-Brouwer, model tekenen, portret tekenen, digitaal tekenen, klassiek tekenles, concept art tekenen, tekenlessen voor alle leeftijden, tekenles Amsterdam, tekenles Utrecht, tekenles Nederland

Leren tekenen

Een goede basis leggen

“Een zwaard dat goed gesmeed is, verliest nooit zijn glans”. Leren tekenen doe je niet alleen op een cursus of opleiding. Dat is een leven lang tekenen en woekeren met je talenten. Inmiddels geef ik al 25 jaar teken- en schilderlessen. Met deze ervaring wilde ik mensen die interesse hebben voor tekenen een sterke basis aanbieden. Om die reden startte ik in 2011 De tekenacademie.

Lev en witz

Lev, toewijding en witz. Deze eigenschappen train je bij het maken van een goede tekening. Het Hebreeuwse woord “lev” betekent naast “lef hebben” ook: “leven”. Witz betekent niet alleen “humor” maar ook “slim zijn”. Hardheid, desinteresse, ongeduld, liefdeloze zelfkritiek, dwang, geldhonger en verheerlijking vormen alleen maar ballast als je iets voor elkaar wilt krijgen. Zeker niet als je wilt leren tekenen. Tenminste, zo ervaar ik het zelf en ik hoop het ook te kunnen delen met anderen.

Zoektocht naar samenhang

Tekenen is wat mij betreft een avontuur en een manier van leven. Tekenkunst is de discipline om het hart en de ziel van de zichtbare wereld te doorgronden. Je moet betekenissen loslaten die opgeplakt zijn. Je gaat je bezig houden met principes en samenhang. Zo kun je vormen creëren die een eigen wereld oproepen. Dat maakt tekenen een grote rijkdom.Game art opleiding tekenen, tekenles, tekenlessen, Ariane Berends-Brouwer, model tekenen, portret tekenen, digitaal tekenen, klassiek tekenles, concept art tekenen, tekenlessen voor alle leeftijden, tekenles Amsterdam, tekenles Utrecht, tekenles Nederland
"Aurora Borealis" Digital art van : Ariane: Brouwer.
  Recensies van leerlingen
 • Inesquila:
  Mijn tijd op De tekenacademie is ontzettend leerzaam en waardevol geweest. Ariane is een geduldige docent met een buitengewone passie voor haar vak met haar unieke lessen ben ik in korte tijd enorm gegroeid als tekenaar. Ik zal mijn ervaringen nooit vergeten en ik raad haar lessen aan voor ieder die zijn kunstvaardigheden wilt ontwikkelen.
 • Juliana Visser:
  Als je op zoek bent naar uitdagende tekenlessen en je wil echt iets leren dan is De tekenacademie de plek! Uitdagend lesmateriaal, inspirerende filmpjes en gedegen uitleg leiden je moeiteloos door lastige stof heen. Stof die je nodig hebt voor Game Art, maar die ook erg goed van pas komt bij klassiek tekenen. Ik ben blij dat ik er een jaar geleden terecht kwam!
 • Imsimb Bodebrandjes:
  Heel goede en fijne tekenlessen van hoog niveau. Ariane is een tekendocente in hart en nieren en daarnaast ook nog een zeer goede all round kunstenaar.
 • Alex Out:
  Ik loop hier nu bijna 3 jaar rond, ben nu zowat 17 jaar oud en ik kan zeggen, dat Ariane mij meer vooruit heeft geholpen dan dat ik ooit zelf zou kunnen in deze tijdspan. En ook dat ze erg ervaren en bekwaam is, zowel als kunstenaar als docente. Soms kan ze een beetje warrig overkomen maar ze heeft altijd de beste intentie en heel veel ondersteunend materiaal en lesstof. Ik zou "De tekenacedemie" zeker aanraden aan iedereen die zijn/haar kunst wilt verbeteren.
 • Gerda Appelboom:
  Een goede tekenles die je alle basis en kennis leert die nodig is om het teken-vak te leren. Zeer professioneel.
 • Kerstin Vogel:
  Ariane is een geweldige lerares en kan je alles leren wat je wilt leren :-)